Consiliul Național al Elevilor(CNE)

Consiliul Național al Elevilor(CNE)

Consiliul Național al Elevilor(CNE) este structura reprezentativă a elevilor la nivel național, promotor al proiectelor și programelor care încurajează dezvoltarea personală a elevilor, voluntariatul și implicarea în comunitate. Scopul principal al Consiliului Național al Elevilor este de a apăra și promova  drepturile și interesele elevilor și de a implica elevii în actul educațional, viața civică, socială și culturală.

In componenta CNE se regasesc 41 de Consilii Judetene ale Elevilor, fiecare dintre acestea cuprinzand Consilii Scolare ale Elevilor. Astfel, reprezentarea elevilor incepe de la un nivel  scolar pana la nivel national.

Consiliul Școlar al Elevilor din cadrul Colegiului Național “Radu Greceanu” valorifică interesele, nevoile și dorințele tinerilor prin crearea de medii propice învățării, comunicării și dezvoltării atât personale, cât și profesionale.

Rolul membrilor CSE CNRG este de a fi meditatori intre profesori si elevi, parinti si elevi, dar si in relatia elev-elev, astfel transmiterea ideilor si a nevoilor  fiind una productiva prin finalitatea masurilor luate in vederea construirii unui viitor satisfacator dorintelor tinerilor. Totodata, proiectele reprezinta instrumentul de baza prin care membrii Consiliului pot implica elevii in activitati ce au la baza educatia non-formala si educatia prin practica. “Anticariatul CNRG”, “Festivalul teatru ReGe” – editia I si II, “Treasure Hunt”, “Be brave against bullying” reprezinta doar cateva exemple de activitati cu si despre tineri ce au avut impact nu numai la nivel local, dar si la nivel judetean. O alta prioritate a membrilor CSE este de a promova atat cele 7 forme de arta, cat si sporturile, fapt dovedit de-a lungul timpului prin sprijinul si ajutorul oferit actiunilor culturale si prin organizarea campionatelor sportive.

Echipa Consiliului Scolar al Elevilor 2023-2024 din cadrul Colegiului National “Radu Greceanu” este alcatuita din:

Biroul executiv

   • Presedinte: NICOLAS – ADEL FULGA
   • Vicepresedinte: ANA – MARIA MIHAI, ALEXANDRA – RAMONA VEDERE, ANDREEA – DIANA SMARANDACHE
   • Secretar: LORENA – MARIA ILIE

Departamente

  • Comunicare si PR: ANDRA – IOANA FILEA
  • Cultură, educație și programe școlare: CODRUȚA – EMILIA ZAVRAGIU
  • Educație formala si non-formala: IULIA – MIHAELA MOCAN
  • VoluntariatPopa Alina
  • Avocatul elevului: FABIAN – FLORIN UNGUREANU

 

Lista de documente disponibile pentru a fi descarcate:

V-ar mai putea interesa...