EngiNeerds 24478

V-ați întrebat cat de departe poate duce determinarea si pasiunea unui grup de liceeni?

Orice elev poate să se bucure de experiența pe care Concursul FTC o poate oferi. Astfel am fost și noi, începători într-un domeniu în care câțiva dintre noi nu mai pășiseră niciodată, ne-am confruntat cu o multitudine de provocări dar niciodată nu am renunțat la visul nostru, de aceea îndrăgim atât de mult clubul de robotică, este un spațiu în care am învățat cum să ne organizăm ca o echipă, cum să rezolvăm conflicte și cum să ne urmăm visurile oricât de dificile ar părea acestea.

Echipa noastră este formată din aproximativ 20 de membrii din clase de a 9-a, a 10-a și a 11-a, inclusiv câțiva recent recrutați. Prima serie de întâlniri oficiale FTC 2023-2024 a fost reprezentată de meet-uri .

Primul nostru meet a fost la Vâlcea. Plecasem cu microbuzul și emoțiile erau mari, nu știam cât de puternice erau celelalte echipe, dar aveam încredere în robotul nostru. La jumătatea zilei, ne-am confruntat cu o serie de probleme tehnice pe care echipa noastră de ingineri le-a rezolvat rapid si eficient.

Experiența a fost inedită și la finalul zilei am urcat în clasament, acest lucru ne-a motivat în continuare si am decis că putem face un robot și mai avansat decât ce ne imaginasem. Am mai participat la încă 2 meet-uri după aceea, unul la Craiova și celălalt, din nou, la Vâlcea.

Un alt eveniment deosebit de important a fost regionala, o etapă care adună echipele de robotică dintr-o anumită regiune și, pe baza clasamentului creat în urma meet-urilor, se decide ce echipe participă la etapa națională. Regionala s-a desfășurat pe parcursul a 2 zile în care s-au jucat meciuri dificile. În aceste zile am elaborat strategii de joc, am format prietenii cu celelalte echipe și am învățat cum să ne îmbunătățim robotul pentru viitor. Momentul culminant a celei de-a doua zi a fost atunci când echipa de pe locul 3 ne-a ales sa jucam alături de ei in semifinale. Toți am fost extrem de bucuroși, pentru că știam că aveam șanse foarte mari să ajungem în finală și să ne calificăm la Etapa Națională. Datorită abilităților alianței noastre, acest obiectiv a fost realizat cu succes.

Următoarea etapă, cea națională a fost plină de emoții neprevăzute și intense, ne-am susținut echipa cu entuziasm, obținând mai mult decât simple victorii la meciuri, și învățând numeroase lecții.

După finalizarea etapei naționale, ne-am clarificat obiectivele și am fost determinați să ne dezvoltăm lucrul în echipă și robotul. Am continuat să ne întâlnim și să lucrăm în laborator, eforturile noastre ducând la calificarea la competiția Chicago Robotics Invitational 2024 din Statele Unite ale Americii la care urmează să participăm în luna iulie.

Sincere mulțumiri sponsorilor noștri, în special Delta Aluminiu, care ne ajută să participăm la competiția de la Chicago.

Lista de documente disponibile pentru a fi descarcate:

V-ar mai putea interesa...