Concurs ,,Medicii de Maine” editia IX, 07.05.2022

     Acest concurs a fost înființat în anul școlar 2011-2012 la solicitarea elevilor care doreau să aprofundeze anatomia și fiziologia umană și să se evalueze pe o perioadă mai lungă de timp având în vedere că foarte mulți elevi își doresc să urmeze o carieră în medicină.
    Concursul Regional  ” Medicii de mâine”, aflat la ediția a IX-a , în anul școlar 2021-2022, dorim să fie înscris pe lista Concursurilor școlare de specialitate ale ME din următoarele considerente:
– menționăm că in anul 2019 a fost înscris pe lista concursurilor școlare de specialitate ale MEN, anexa nr. 6, OMEN nr. 3016 /09.01.2019, poziția H/83, fiind un reper atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevii care se pregătesc pentru admitrea la Medicină
– finanțarea este  asigurată de către Primărie și sponsori locali
– colaborăm cu succes cu instituțiile locale pentru derularea acestui concurs în condiții optime, menționăm Spitalul Județean de Urgență, unde elevii ce obțin premii sau mențiuni beneficiază de o zi de practică și Crucea Roșie Olt, ce asigură elevilor mai sus menționați un curs gratuit de Prim Ajutor
– în fiecare an sunt implicate în concurs un număr de aproximativ 9 județe: Argeş, Arad, București, Brașov, Dolj, Gorj, Teleorman, Neamț și Olt; cu un număr aproximativ de 200 elevi și 60 cadre didactice. Numărul școlilor implicate este de aproximativ 30.
– nivelul subiectelor este unul ridicat, printre participanți există elevi care s-au remarcat prin rezultate notabile la fazele județeană și națională  ale Olimpiadei de Biologie; de asemenea, elevii clasați pe podium, la secțiunea liceu, au obținut rezultate foarte bune la concursul de admitere al Facultăților de Medicină din țară.

Lista de documente disponibile pentru a fi descarcate:

V-ar mai putea interesa...