CONCURSUL INTERJUDEȚEAN ,,MEDICII DE MÂINE” EDIȚIA a X-a

Acest concurs a fost înființat în anul școlar 2011-2012 la solicitarea elevilor care doreau să aprofundeze anatomia și fiziologia umană și să se evalueze pe o perioadă mai lungă de timp având în vedere că foarte mulți dintre aceștia își doresc să urmeze o carieră în medicină.
    În fiecare an au fost implicate în concurs un număr de aproximativ 9 județe: Argeș, București, Vâlcea, Teleorman, Dolj, Gorj, Teleorman, Neamț și Olt având un număr aproximativ de 150 elevi și 40 cadre didactice. Numărul școlilor implicate este de aproximativ 30.
    Nivelul subiectelor este unul ridicat, printre participanți există elevi care s-au remarcat prin rezultate notabile la fazele județeană și națională  ale Olimpiadei de Biologie; de asemenea, elevii clasați pe podium, la secțiunea liceu, au obținut rezultate foarte bune la concursul de admitere al Facultăților de Medicină din țară. Colaborăm cu instituțiile locale pentru derularea acestui concurs precum Primăria Slatina –  care a oferit sprijin financiar pentru achiziționarea premiilor și medaliilor, Spitalul Județean de Urgență Slatina – unde elevii care obțin premii sau mențiuni beneficiază de o zi de practică și Crucea Roșie Olt, ce asigură elevilor mai sus menționați un curs gratuit de Prim Ajutor. Aceste colaborări au asigurat sustenabilitatea concursului și reprezintă o motivație puternică pentru candidați.

Lista de documente disponibile pentru a fi descarcate:

V-ar mai putea interesa...