Cronică de olimpiadă și nu numai

Cronică de olimpiadă și nu numai,

Săptămâna trecută s-a desfasurat în laboratoarele noii gazde, Liceul Teoretic „N. Titulescu”, Slatina, faza județenă a Olimpiadei Naționale de Informatică, secțiunea liceu, întrerupând astfel o tradiție de peste 30 ani de organizare a olimpiadei în Greceanu. Concursul se desfașoaraă conform protocolului dintre ME și SEPI. Pe platforma WEB, administrată de SEPI, s-au logat elevii reprezentanti ai tuturor liceelor de profil din țară. Subiectele sunt unice pe fiecare nivel, exceptie făcând clasele a XI-XII-a, corectarea programelor realizându-se in timp real de către un soft specializat, astfel îndepartându-se orice suspiciune de influență, subiectivism, presiune sau interventie „umană”. Comisia națională a impus anul acesta condiții dure, un prag de calificare de minim 120 puncte coroborat cu dificultatea sporită a subiectelor. Din acest motiv și din altele de natura organizatorică, pe care nu le voi preciza aici, la nivelul întregului județ s-au calificat mai departe doar doi elevi. Acestia sunt din Greceanu!
Cu un punctaj demn de Liceul Internațional de Informatică-București sau de Colegiul de Informatică „Vianu”, elevul Mihai Alex-Ioan de la clasa a IX-a E, profilul matematică, intensiv- informatică, aflat la prima participare la olimpiada de profil, s-a calificat merituos la ONI. Precizez ca Mihai Alex a obținut și o mențiune la ”Info-Oltenia”, un concurs important din regiune, organizat in scopul pregătirii pentru ONI, desfășurat în data de 5 februarie. Tot din colegiul nostru, calificat la ONI, este elevul Vlad-George Popescu, clasa a XII-a F, elev pasionat de informatică, educat, un exemplu de tenacitate, inteligență și dăruire.
Dar la Greceanu „crește” un lot numeros de olimpici și ar fi nedrept față de munca depusă, orele de studiu ale acestor elevi, fără vacanță de iarnă, vacanță de schi, fără weekend-uri, să nu-i evidențiem. Astfel la clasa a IX-a E îi avem pe Yannis Vlad , locul al 2 -lea pe judet, Alexandra Vedere, Antonio Căprăroiu, Rareș Torcea, Ștefan Răuță. La clasa a IX-a F Prioteasa Daria, Ursu Darius, clasa a X-a E Lungana Silviu –mențíune, Bogdăneci Marius și Pițur Cristian, clasa a X-a D Dumitrescu Roberto, la clasa XI-a E Radu Marincea-locul al 2-lea pe judet, Antonio Nica. Clasa a XII-a E Larisa Ionică, XII G Andrei Ioana-Sandu locul al 3-lea, Bălășoiu Luca la clasa a 8-a.
Mulțumim pe această cale tuturor școlilor gimnaziale din Slatina si din împrejurimi, în special dl. profesor Popa Dorin de la LPS, părintilor care și-au îndrumat copiii să urmeze cursurile acestui prestigios liceu. Vă așteptăm, dragi elevi de gimnaziu, dornici de performanță, dispuși să acumulați cunoștințe temeinice în domeniul informaticii, al programarii și al roboticii la Colegiul Național „Radu Greceanu.
Vă mulțumim, dragi profesori, pentru păstrarea tradiției informaticii în Greceanu!

Dir. adj. prof.
Cătălin Barbu

Lista de documente disponibile pentru a fi descarcate:

V-ar mai putea interesa...