Proiectul Educativ Internaţional DEFRIT

Proiectul  Educativ Internaţional  DEFRIT

Defrit este un ziar al tinerilor europeni, fiind scris de liceeni pentru colegii lor. Ziarul Defrit reprezintă unul dintre obiectivele urmărite de proiectul Defrit, care reuneşte şcoli din Germania, Italia, Franţa, Spania, Lituania și România. În fiecare an școlar participăm la realizarea diferitelor ediții ale acestui ziar, tipărind în Romania unele dintre ele. În acest proiect sunt implicați, în general, 20-25 elevi – participanți la activitățile propuse, redactori ai ziarului devenind numai elevii ale căror articole apar în una din edițiile ziarului Defrit.

Defrit este rezultatul unui proiect Socrates iniţiat de Germania şi susţinut financiar, timp de trei ani, de U.E.. Denumirea proiectului provine de la numele ţărilor care au iniţiat proiectul: DEutschland, FRance, ITalie, în anul 1991. Colegiul Naţional ’Radu Greceanu’ a început colaborarea în cadrul proiectului Defrit din anul 2002, primul articol apărând în numarul 33/2002 al ziarului Defrit editat în Germania.

Prin intermediul proiectului Defrit, colegiul nostru a participat la un program intitulat „Settimana Europea dei Giovani”, oganizat de Liceo Scientifico E Lingvistico Statale ’Federico II di Svevia’ din Italia (editiile a V-a, 2004 si a IX-a, 2008), la Festivalul liceenilor de la Pau, Franta, 2003, la Simpozionul internationalThe People’s Wood for Peace’, Italia, 2004. Am participat, de asemenea, la ’Dia Internacional del Libro’, Spania, 2007, la Simpozionul internationalLa Questione Idrica’ –  Problemetiche e perspective din Italia, 2008, precum si la Conferinta  internationala cu vicepresedintele Parlamentului european, dl.Rainer Wieland – Germania, 2010.

In anul 2012, DEFRIT a primit premiul CIVI EUROPAEO PRAEMIUM, premiu acordat de Parlamentul European.

Unitătile școlare partenere ale colegiului nostru sunt:

 

Lista de documente disponibile pentru a fi descarcate:

V-ar mai putea interesa...